Uw eigen tenen op de ’teenschoen’

Bart Persoons bedacht de ’teenschoen’, een schoen waarop hij de tenen van de draagster schildert.

Op zoek naar de meest persoonlijke schoen ter wereld? Dan moet u aankloppen bij schoenkunstenaar Bart Persoons in Erps-Kwerps. Hij bedacht de ’teenschoen’, een schoen waarop hij met de hand de tenen van de draagster schildert.

Voor elk paar ontmoet de kunstenaar de vrouw die ze zal dragen. Hij analyseert en fotografeert haar tenen zodat hij ze exact kan naschilderen. Klanten moeten wel hun eigen schoenen meebrengen. Persoons zweert bij het Belgische merk “NoÔ, maar bewerkt ook schoenen van Prada, Ferragamo en andere. De kwaliteit van de schoen is erg belangrijk.

De teenschilder ziet zijn teenschoenen als kunstobjecten en niet om dagelijks te dragen. De exemplaren zijn dan ook niet goedkoop. Aan de krant Het Nieuwsblad vertrouwde hij toe dat ze 450 euro per paar kosten. Maar u bent dan natuurlijk wel zeker dat u een uniek paar hebt. Ook liet hij optekenen dat hij ervan droomt zijn teenschoenen op internationale catwalks te krijgen en hoopt dat enkele celebrity’s overstag zullen gaan.

De schoenkunstenaar kreeg zijn idee drie jaar geleden toen hij zelf zijn tenen liet ‘lezen’, wat volgens sommigen net zoals handlezen iets zegt over iemands persoonlijkheid. Het tenenlezen toonde aan dat hij bijzonder creatief en ambitieus was. En dus besloot hij daarmee iets te doen. De kunstenaar raakte gefascineerd door vrouwentenen, hij volgde zelf een opleiding teenlezen en startte met de teenschoenen.

Van 1 oktober tot en met 19 december 2009 toont Persoons zijn kunstwerken in het schoenmuseum in Izegem. Thema : “Onverwachte schoenen”.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content