Urban Crafts 2016: Ophelia, 100% handgemaakte lingerie die het vrouwelijk lichaam eert

Ophelia © Urban Crafts

We stellen de 32 getalenteerde Urban Crafts deelnemers met plezier aan jullie voor. Vandaag op de radar: 100% handgemaakte lingerie van Ophelia.

‘Ik kies altijd voor fragile en zachte materialen, die mooi aansluiten op het lichaam en ook qua kleur versmelten met de huid’, legt Ophelia Debisschop uit. Lingerie van Ophelia wordt volledig met de hand gemaakt door de ontwerpster. De stukken eren vorm, functie en vakmanschap. ‘Ik denk dat lingerie de kracht heeft om de ganse dag tegen je te fluisteren en daarom moet lingerie het verlengde zijn van het lichaam en aanvoelen als deel van jou.’

Ik denk dat lingerie de kracht heeft om de ganse dag tegen je te fluisteren.

De ontwerpster laat zich inspireren door moderne kunst, vintage en moderne vrouwen. Ophelia ontwerpt unieke stuks: haar collecties zijn kleinschalig, maar je kan ook op maat gemaakte lingerie laten maken in haar atelier. Vaak zijn het in dat geval de partners die een cadeautje voor hun geliefde laten maken.

Urban Crafts 2016: Ophelia, 100% handgemaakte lingerie die het vrouwelijk lichaam eert
© Urban Crafts

Fluistermode

Drie jaar geleden startte ze met het project (f)luisteren, een combinatie van fluisteren en luisteren, waarin ze brieven uitwisselde met mannen over hun geliefden. Gebaseerd op deze verhalen, ontwierp ze unieke lingerie.

Ze gelooft dat door de rationaliseringen, onzekerheden en vooroordelen van vrouwen even niet in acht te nemen, ze ongecensureerde en authentieke stuks kan maken.

En ook vandaag hoopt ze dat vrouwen hun onzekerheden kunnen overwinnen en verschillende zijdes van hun persoonlijkheid kunnen ontdekken, door het dragen van Ophelia lingerie.

Zelfzekere vrouwen

Mijn uiteindelijke doel is dat vrouwen zich fantastisch voelen in mijn lingerie.

‘Mijn uiteindelijke doel is dat vrouwen zich fantastisch voelen in mijn lingerie. Ik wil lingerie maken die bij hen past en waar ze hun eigenheid in kwijt kunnen.’ Kijk ook maar eens naar haar campagnebeelden, waarin niet per se typische lingeriemodellen aan bod komen, maar vrouwen met verschillende lichaamsvormen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden opFacebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Stem op jouw favoriet

Tot 12 december kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Van 1 tot en met 18 december stellen de makers tentoon in de vitrines van de Lakensestraat tijdens Maker.Street.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content