Urban Crafts 2016: Lies Mertens maakt duurzame lederwaren die beantwoorden aan noden van moderne leven

© Urban Crafts

De craft van Lies Mertens is het maken van duurzame, tijdloze lederwaren. Samen met 31 andere makers dingt zij mee naar de Urban Crafts 2016 Award.

‘Ik zie mezelf meer als ontwerper, dan specifiek als handtassenontwerper. Ik ben ook graphic designer en ik denk dat dat mijn werk als handtassenontwerpster beïnvloedt’, aldus Lies Mertens.

‘Ik probeer moderne klassiekers te maken, in die zin dat ze tijdloos zijn en kwalitatief, zodat je ze over tien jaar nog steeds kan gebruiken.’ Haar ontwerpen zullen dan niet uit de mode zijn, omdat het geen trendaccessoires zijn. ‘Tijdens het ontwerpen hou ik mijn achterhoofd dat mensen vaak van hot naar her moeten en vaak slechts vluchtig ergens zijn. Ik maak mijn accessoires daarom zo dat je alles gemakkelijk kan opbergen en terugvinden. Mijn tassen hebben ook allemaal namen van mensen die ik ken of interessant vind.’

Bovendien zijn de handtassen, laptoptassen en portemonnees die Lies Mertens maakt ook duurzaam. ‘Ik werk samen met leveranciers uit Italië en werk enkel met vegetaal gelooid leer, wat wil zeggen dat er geen schadelijke chemicaliën aan te pas zijn gekomen. Het wordt ook mooier naarmate je het langer gebruikt.’ Voorlopig maakt ze nog al haar producten zelf, maar Lies is klaar om de volgende stap te zetten en het werk uit handen te geven aan producenten die ze honderd procent vertrouwt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden op Facebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Stem op jouw favoriet

Tot 12 december kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Van 1 tot en met 18 december stellen de makers tentoon in de vitrines van de Lakensestraat tijdens Maker.Street.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content