Urban Crafts 2016: Delphine Dénéréaz graaft in collectief geheugen met textielontwerp

© Urban Crafts

Textielontwerpster Delphine Dénéréaz is een van de crafters van Urban Crafts 2016. Haar ontwerpen komen tot stand op basis van objecten die ze verzamelt.

Delphine Dénéréaz breit, weeft en ontwerpt prints. Ze pakt haar job aan als een getuige, die dingen verzamelt en verhalen bundelt. ‘Ik start graag vanuit bestaande objecten, zoals postkaarten en voetbalsjaaltjes. Door ze te herwerken schep ik nieuwe objecten’, licht ze toe.

‘Ik hou van herinneringen en bemoei me ook graag met verhalen die niet de mijne zijn. Zo lees ik een boodschap op een postkaartje en ga ermee aan de slag. Zo’n dingen hebben ook te maken met het collectieve geheugen, iedereen schreef wel eens een kaartje vanop vakantie.’

Door de verzamelde objecten te analyseren, probeert Delphine hen te verstaan, te temmen en te transformeren tot ze een nieuw verhaal vertellen en een volledig nieuw accessoire worden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden op Facebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Stem op jouw favoriet

Tot 12 december kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Van 1 tot en met 18 december stellen de makers tentoon in de vitrines van de Lakenestraat tijdens Maker.Street.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content