Unieke samenwerking tussen theo en Japans brillenmerk

Het Belgische brillenmerk theo heeft samen met de Japanse brillenproducent twee modellen bedacht: de Kamikaze & Samurai.

Het Belgische brillenmerk theo heeft samen met de Japanse brillenproducent twee modellen bedacht: de Kamikaze & Samurai.

Theo vroeg aan het Japanse Factory900, een kleine (bijna artisanale) producent van brillen, om brillen voor het label te ontwerpen. Dit resulteerde in twee futuristische brilmodellen: de Kamikaze & Samurai. Patrick Hoet, de designer achter theo, is al jarenlang gek op de ontwerpen van Factory900 en het was dan ook een droom om de collectie te ontwerpen.

Een aparte techniek

Wat het Japanse Factory900 zo bijzonder maakt, is dat ze een heel eigen techniek hebben om kunststofbrillen volume te geven. De klassieke techniek bestaat erin om verschillende platen kunststof op elkaar te kleven om volume te creëren. Het Japanse bedrijf pakt dit anders aan. Zij gaan de standaardplaat in mallen vervormen om ze vervolgens op een 5-assige freesmachine te verwerken. Het is net deze techniek waar theo zo gek op is.

Kamikaze & Samurai

De samenwerking resulteerde uiteindelijk in twee brilmodellen: Kamikaze & Samurai. Het uitgangspunt waren de ‘Onassis-bril’ en de gelijkaardige ‘wrap around’-brillen. De Kamikaze is een rechthoekig, stoer model dat meer naar het mannelijke aanleunt. De Samurai daarentegen is meer afgerond en is een vrouwelijk model. Het design van de brillen was in handen van Patrick Hoet, de productie was in handen van het Japanse bedrijf. Beide modellen werden gemaakt uit Japans acetaat. Elk model is beschikbaar in acht verschillende kleuren.

De collectie wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content