Unieke samenwerking tussen Petit Bateau en aanstormend talent Wataru Tominage

© Petit Bateau
Laura Dhaese
Laura Dhaese Redactrice Weekend.be

Wat als je een 28-jarige Japanse ontwerper carte blanche geeft? Petit Bateau ging de uitdaging aan met Wataru Tominage, winnaar van de Première Vision Grand Prize in 2016.

De Japanse ontwerper studeerde vorig jaar nog aan Central Saint Martins College of Art, een van de bekendste modeacademies ter wereld. Hij won toen de ‘Première Vision Grand Prize’ op het Internationaal Festival van Mode en Fotografie in Hyères, Frankrijk. Naast een beurs van 15.000 euro mocht de designer ook een capsulecollectie, een beperkte reeks van kledingstukken die makkelijk combineerbaar zijn, bedenken voor Petit Bateau. Het is de vierde keer dat het Franse kledingmerk samenwerkt met de winnaar van de Première Vision Grand Prize. Satu Maaranen, Kenta Matsushige and Annelie Schubert gingen Tominage al voor.

Unieke samenwerking tussen Petit Bateau en aanstormend talent Wataru Tominage
© Wataru Tominaga

Tominage, die bekend staat om zijn gedurfde, maximalistische stijl, ontwierp vier dames- en twee uniseksmodellen. Hij herinterpreteerde iconische stuks zoals de marinière en de Petit Bateau slip. Met zijn ontwerpen wil hij zijn zoektocht uitdrukken naar de “creatie van een uniseksstijl op harmonieuze wijze”.

Wataru wie?

Wataru Tominage stak meerdere oceanen over om zich te scholen tot de ontwerper die hij nu is. Hij begon zijn studies design, textiel en ambachtelijk vakmanschap in Japan, maar trok daarna naar de Aalto-Universiteit in Helsinki om uiteindelijk zijn studies te eindigen aan het bekende Central Saint Martins College in Londen. Vorig jaar werd Tominage nog de jonge Issey Miyake genoemd door Julien Dossena, creatief directeur van de damescollecties bij Paco Rabanne. Dossena, die ook juryvoorzitter was bij het Internationaal Festival van Mode en Fotografie, omschreef het werk van Tominage als expressief en vrolijk: “het is ongelofelijk wat hij doet, de manier waarop hij prints combineert en volume bouwt”.

De Petit Bateau x Wataru Tominaga collectie zal vanaf 19 april 2017 beschikbaar zijn.

Partner Content