Unieke horloges voor het goede doel

Patricia Urquiola, Rodolfo Dordoni en Kris Van Assche creëerden exclusieve horloges voor horlogemerk Maurice Lacroix.

De Spaanse ontwerpster Patricia Urquiola, de Italiaanse architect Rodolfo Dordoni en de Belgische couturier Kris Van Assche hebben elk een uniek horloge ontworpen voor het Zwitserse horlogemerk Maurice Lacroix. De horloges zullen op het internet geveild worden ten voordele van een liefdadigheidsinstelling gekozen door de ontwerpers. De 3 prestigieuze ontwerpers mochten in het kader van het Wall Paper Project – een samenwerking tussen Maurice Lacroix en het Engelse magazine Wallpaper* – elk hun persoonlijke versie van de “Pontos Décentrique GMT” creëren. Het originele design van dit luxehorloge sleepte in 2007 een Red Dot design award in de wacht.

“Een horloge ontwerpen is heel interessant, want zoiets heeft een enorme symbolische waarde. Het was voor mij dus een echte uitdaging. Ik wist ook dat mijn ontwerp met de grootste zorgvuldigheid zou worden gerealiseerd, dus wilde ik het maar beter goed doen,” aldus Belgisch modeontwerper Kris Van Assche.

Het is het tweede jaar op rij dat een dergelijk project loopt. In 2010 bogen Nicolas Gwenaël, Arik Levy en Neil Barrett zich ook al over een herinterpretatie van de Pontos Décentrique GMT.

De horloges van Urquiola, Dordoni en Van Assche zullen vanaf 1 tot en met 22 juni geveild worden op www.antiquorum.com ten voordele van het goede doel. De drie designers lieten hun keuze vallen op de Global Diversity Foundation, de European Institute of Oncology en UNICEF Japan.

Tine Vandeweyer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content