Uniek: Belgische mode van grote namen onder de hamer

© -

Modeveilingen zijn in en bijna overal succesvol. In ons land zijn ze ongewoon, daarom is de veiling van een grote collectie Belgische mode door het Brusselse veilinghuis Cornette de Saint Cyr interessant nieuws voor de collectioneurs.

Het is de eerste maal dat Cornette zo’n veiling bij ons opzet. Het gaat om een leuk initiatief. In totaal worden 140 kavels afgehamerd van heel wat bekende namen. Ziehier een verkort lijstje van de ontwerpers: Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Martin Margiela, Raf Simons, AF Vandervorst, Marina Yee, Bruno Pieters, Christophe Coppens, Tim Van Steenbergen, Natan, Gerald Watelet, Frieda Degeyter, Veronique Branquinho, Walter Van Beirendonck, Wouters & Hendrix en Kaat Tilley.

Het gaat dus om een verscheiden collectie met zowel kleding, accessoires als juwelen. Voor de talrijke liefhebbers valt er heus wat te ontdekken. De veiling wordt sowieso een belevenis. De expo van de goederen gaat door van 17 tot 20 september, de veiling op maandag 21 september om 19u. Adres: Cornette de Saint Cyr, Charleroisteenweg 89 1060 Brussel, www.cornettedesaintcyr.be.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content