Twitter lanceert mode-emoji voor Fashion Week

© iStock

New York Fashion Week is van start gegaan en dat moet gevierd, vonden ze op het Twitter HQ. Het resultaat? Een hele set nieuwe emoji

De kleurrijke icoontjes die we sinds een aantal jaar liefkozend emoji noemen brengen ons veel vreugde, maar ook veel frustratie (waar blijft -bijvoorbeeld- die kaas emoji!?). Omdat deze beeltenissen bijna de functie van ons alfabet hebben overgenomen moet men bij Twitter gedacht hebben een stapje verder te gaan.

Tijdens de New Yorkse modeweek die gisteren van start is gegaan zal er bij elke Tweet die de hashtag #NYFW of #FashionFlock gebruikt automatisch een emojo verschijnen. De eerste set icoontjes werd vandaag bekend gemaakt en omvat onder andere een glaasje roze champagne, een biker jacket en een cropped top.

Twitter lanceert mode-emoji voor Fashion Week
© Twitter

In de loop van de week zullen nog andere emoji hun opwachting maken aan de staart van modebewuste Tweets.Hier zijn alvast onze voorstellen voor fashionweekthemed emoji: een stadsplan, duizend metrotickets, comfortabele loopschoenen, een extra grote beker koffie, deodorant, een externe batterij voor je smartphone, een portie zelfvertrouwen, Compeed, vitamine C, omega Zen, een statement coat, vermoeidheidstranen en euforie-uitbarstingen. Oh jawel, it’s the most wonderful time of the year. (KS)

Volg Knackweekend op Instagram en krijg exclusieve frontrow- en backstagebeelden van onze reporters ter plaatse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content