Tweede Swapping-editie op komst

Van 5 tot 10 september vindt opnieuw een editie van de Swapping Week plaats. Tijdens deze week ruilen Vlaamse fashionista’s elkaars kleding en ‘swappen’ ze zo hun nieuwste garderobe bij elkaar zonder een cent uit te geven.

Van maandag 5 september tot zaterdag 10 september vindt opnieuw een editie van de Swapping Week plaats. Tijdens deze week ruilen Vlaamse fashionista’s hun kleding en ‘swappen’ ze zo hun nieuwste garderobe bij elkaar zonder een cent uit te geven.

De eerste Swapping-editie werd in het voorjaar gelanceerd. 500 deelnemers haalden hun amper gedragen kleding uit de kast en ruilden deze voor andere stukken. Ook nu houden de organisatoren zich aan hetzelfde concept. Bovendien kunnen de deelnemers naast het swappen ook een gratis make-over laten uitvoeren door professionele visagistes, stylistes, kappers en masseurs.

Swap-dots

Om de kwaliteit van de kleding te garanderen worden de ingeleverde items gecontroleerd door professionele stylistes. Zij geven de kleding punten naargelang hun ruilwaarde (‘Swap-dots’) en klasseren deze zo in prijscategorieën. Met de swap-dots kan de kleding vervolgens worden geruild. Ecologisch verantwoord én goed voor je bankrekening dus.

De organisatie plant een zesdaagse toer en houdt halt in discotheken in Hasselt, Brugge, Gent, Leuven, Brussel en Antwerpen. Tickets kosten 10€ en zijn te verkrijgen bij Free Record Shop of online via www.Swapping.be. (AH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content