TRENDS MANNENMODE

De mannenmodeweken van Milaan en Parijs zijn achter de rug. Een beknopt overzicht van de belangrijkste trends voor volgende winter.

De mannenmodeweken van Milaan en Parijs zijn achter de rug. Een beknopt overzicht van de belangrijkste trends voor volgende winter.


Zwart: De winter wordt donker en somber en pessimistisch, vaak gitzwart (bij Prada, Dior), soms ook zwart/wit (bij onder meer Hugo).

Basics dienen als remedie voor de crisis. Verwacht dus heel veel heel gewone pakken en versies van kleren die elke man sowieso al in zijn kleerkast heeft hangen.

Mantels: Het belangrijkste stuk van de winter wordt een warme, eerder ruime mantel in een aangenaam, sterk materiaal.

Legerchic: Investeer alvast in een paar stoere legerlaarzen, dit seizoen overal op de catwalk, en in een cavaleriejasje. Lanvin, doorgaans allesbehalve stoer, integreert dit seizoen militaire elementen (rode baretten, bijvoorbeeld).

Geometrie: Er wordt veel met lijnen gewerkt, zowel structureel als grafisch: hemden in de vorm van een enorm vierkant bij Juun J, gefacteteerde, driedimensioneel gesneden pantalons bij een hoop andere merken.

Spiegels en diamanten: Kristallen op de vloer bij John Galliano, of over jasjes gestrooid bij Ann Demeulemeester. Spiegels als decoratief element bij Raf Simons en Gareth Pugh.

Afrika is, net zoals in de vrouwenmode, present, zij het meer bescheiden. Onder meer bij Louis Vuitton en Gaspard Yurkievich.

Gematelasseerde jassen en zelfs broeken (onder meer bij Dolce e Gabbana): een logisch vervolg op de pyjamatrend van deze zomer.

Glansstoffen, onder meer bij Vuitton.

Tweed, dikke wol en suede geven de wintermode een erg Brits gevoel (zie onder meer Missoni en Burberry). De romans van Charles Dickens hebben verschillende collecties geïnspireerd en de dandy is terug.

Camel en bordeaux zijn belangrijke modekleuren.

Broeken worden zowel breed als skinny gedragen. De te korte enkelbroek is ook populair.

De wintermode is voor alles conformistisch en eerder oud: anti-jeunisme liep als een onuitgesproken leidraad door de modeweken.

Jesse Brouns

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content