Trendrapport NYFW

Wat moet u onthouden van deze editie van de modeweek in New York? Wij selecteerden alvast zes opvallende trends, gespot op de catwalk in New York.

De modeweek in New York is afgelopen. We hebben gedurende een week kunnen genieten van modeshows, backstagebeelden, streetstyle en showbesprekingen. Maar wat moet u van dit alles nu eigenlijk onthouden? Wij selecteerden zes trends, gespot op de catwalk in New York, waarvan we overtuigd zijn dat ze volgende zomer een prominente plaats in uw garderobe zullen innemen.

1. Witte hemdenHet klassieke witte hemd krijgt volgende zomer een prominente plaats in de kleerkast. Een klassieker die ups en downs kent, maar eigenlijk nooit echt uit de mode is geweest. Wat het zwarte hemd is voor de winter, is het witte voor de zomer. Elegantie is verzekerd. Gezien op de shows van onder meer Ralph Lauren, Diane Von Fürstenberg en Victoria Beckham.

2. Blote buiken

De blote buik is deze zomer al even komen piepen, maar deze trend is nog niet helemaal doorgebroken. Dat kan misschien ook het gevolg zijn van het wisselende Belgische weer, dat niet echt uitnodigend is om met blote buik over straat te gaan paraderen. We hopen dus op een heel warme zomer 2013 zodat deze trend compleet kan doorbreken. Gezien in New York op shows van onder meer Michael Kors en Marc Jacobs.

3. DoorkijkstofIn de zomer kunnen de temperaturen wel al eens hoog oplopen en dat vraagt om aangepaste kleding. Niet enkel is doorkijkstof licht en luchtig, maar het is ook iets dat we eigenlijk enkel in de zomer kunnen dragen. Doorkijkstof in de winter, dat doen we beter niet. Doorkijkstof is een dankbare stof om in een zomercollectie te verwerken en we zien dit dan ook bij verschillende ontwerpers terugkomen. Voorbeelden hiervan zijn Rodarta, Donna Karan en Carolina Herrera. Doorkijkstof kan zowel gebruikt worden in elegante avondjurken als in meer sportieve blouses.

4. Hoeden en haarbandenDe zomer is een seizoen dat schreeuwt om de juiste hoofd- en haaraccessoires. Het is niet enkel een toegevoegde waarde aan de outfit, maar in de zomer kan een hoed of haarband het hoofd beschermen tegen de schadelijke stralingen van de zon. Wanneer we dan toch een hoofddeksel moeten dragen, dan liefst iets elegants. Ontwerpers als Rachel Zoe, Marimekko en Donna Karan van DKNY hebben leuke zomerhoeden ontworpen. Een speciale vermelding in deze categorie is toch voor de haarband uit de zomercollectie van Marc by Marc Jacobs. Wat een hebbeding! 5. Een strakke middenlijnOp de catwalk in New York hebben we erg weinig korte kapsels gezien. De meeste modellen droegen hun kapsel lang en in een strakke staart. Hierbij valt op dat de meeste ontwerpers kiezen voor een strakke middenlijn. Er is geen plaats voor speelse lokken, alles moet strak en gecontroleerd naar achteren worden gekamd. In de show van Alexander Wang wordt de middenlijn nog meer geaccentueerd door middel van een metaalkleurig plaatje op deze middenlijn aan te brengen. Dit geeft een futuristisch effect. De strakke middenlijn werd ook gespot in shows van Marchesa, Zac Posen en Victoria Beckham.

6. Strepenmotief

Het strepenmotief gaat al enkele seizoenen mee en ontwerpers raken er maar niet op uitgekeken. Ook voor de zomer van 2013 ontwerpen ze kleding met strepenmotief. Er worden verschillende kleuren met elkaar gecombineerd, maar voor de komende zomer zien we vooral het contrast wit/zwart terugkomen. Deze trend zagen we onder meer in de shows van Marc Jacobs, Vivienne Tam en Michael Kors.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content