Trendrapport New York Fashion Week

© Reuters

Nu de eerste modeweek er al weer opzit, brengen wij u een overzicht van de voornaamste trends die gespot werden tijdens de New York Fashion Week.

Nu de eerste modeweek er al weer opzit, brengen wij u een overzicht van de voornaamste trends die gespot werden tijdens de New York Fashion Week.

Een trend die we zo goed als bij elke show zagen was bont. Dat kon subtiel zijn zoals in de afwerking van een kraag, maar ook volledige bontjassen verschenen op de catwalk zoals bij Ralph Lauren. Daarmee gepaard nam de kraag een prominente plaats in op de modeshows. Kragen werden overdreven groot in de kijker gezet of kwamen in een iets kleinere variant aan bod in elk stuk dat op de catwalk verscheen. Gezien bij onder meer Vera Wang, Diesel Black Gold, DVF en Calvin Klein.

Een andere trend die vaak terugkwam was de legerlook, maar dan in een niet-conventionele vorm. Zo zagen we snits geïnspireerd op legeruniformen, maar met toch heel vrouwelijk uitziende silhouetten zoals bij Calvin Klein. De legerinspiratie uitte zich ook in een stoere look bestaande uit leder en studs, maar dan afgewisseld met zachtere materialen zoals kant en tweed, gezien bij onder meer Diesel Black Gold.

Ten slotte lag de nadruk sterk op de taille, met in het verlengde daarvan de peplum die we nog eens bij Vera Wang zagen opduiken. Een ander opvallend element hierin is het contrast tussen geaccentueerde en zelfs bombastische schouders met een nauw aansluitend onderstuk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content