Trendrapport LFW

Wat moet u onthouden van de modeweek in Londen? Wij selecteerden vijf opvallende trends.

De modeweek in Londen is afgelopen en het modecircus trekt naar Milaan. Maar wat moet u onthouden van de Londense modeweek? We selecteren alvast vijf opvallende trends, gespot op de catwalk, die u in het achterhoofd moet houden wanneer u volgende zomer uw garderobe samenstelt.

1. Ga voor rozeEr was op de Londense catwalk niet naast te kijken: in bijna elke collectie zit de kleur roze verwerkt. De tijd dat we deze kleur steevast associëren met Barbie ligt ondertussen ver achter ons en deze kleur is vast deel gaan uitmaken van onze garderobe. En waarom ook niet? Zolang u niet voor het schreeuwerig roze kiest, maar gaat voor de pastelversie moedigen wij dat aan! De durvers kunnen altijd gaan voor fel roze of fuchsia. Let altijd wel dat u de juiste tint van roze kiest bij uw huid. Deze kleur is jammer genoeg niet geschikt voor elk huidtype. De kleur roze hebben we onder meer gezien in de show van Burberry, Antoni & Alison en Christopher Kane.

2. Broeken met print

Wanneer we in de zomer kiezen voor een broek is dit vaak een losse/linnen exemplaar. Zelden dragen we in de zomer een strakke/rechte broek. Op de catwalk in Londen zien we veel rechte broeken, de lengte is ook weer iets langer, met prints. Zowel de bloemenprints, als kleurschakeringen en andere gekke prints. De broek mag volgende zomer heel wat aandacht krijgen. Combineren doe je best met een sobere blouse. Gezien op de shows van Mulberry, Paul Smith en House of Holland. 3. Doorkijkstof

Op de modeweek in New York zagen we de doorkijkstof in verschillende collecties terugkomen. Ook in Londen zien we opnieuw lichte doorkijkstoffen. Doorkijkstof is licht en luchtig, ideaal om te dragen in de zomer. Ontwerpers maken hier dan ook dankbaar gebruik van. Ook accessoires, zoals een handtas van Burberry, worden voor volgende zomer gemaakt uit doorkijkmateriaal. Transparantie staat centraal. Doorkijkstof zagen we in Londen onder meer bij Burberry, House of Holland, Jasper Conran en Christopher Kane.

4. Prints

Prints zijn van alle seizoenen. Zowel in de winter als in de zomer zie je kleding terugkomen met prints. Maar in Londen zagen we vooral felle prints. Kleurrijke contrasten, maar ook een seventiesprints in de collectie van Jonathan Saunders. Er worden ook blouses en broeken met dezelfde prints samen gecombineerd. Gezien bij onder meer Holly Fulton, Christopher Kane en House of Holland.

5. Hoeden en haaraccessoires

Om de hoofdhuid in de zomer te beschermen tegen de zon kiezen veel vrouwen voor een hoofddeksel. De hoed en andere hoofdaccessoires zijn in de zomer dan ook erg populair. Deze accessoires hebben vooral een beschermende functie, maar kunnen jouw outfit ook meteen dat ‘iets extra’ geven. Het is dan ook sterk aangeraden om de hoed of het haaraccessoire aan te passen aan de outfit en vooral veel te experimenteren. Op de Londense catwalk zagen we meer experimentele hoofddeksels, zoals een winterse muts of een gigantische zomerhoed. Ook de bloemen zien we volgende zomer zeker terug in het haar. Hoeden en haaraccessoires gezien in Londen bij ontwerpers als John Rocha, House of Holland en Issa.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content