Trend voor deze zomer: fruitpatronen

© Catwalk Pictures

De lijst van merken, designers en winkels die vallen voor de “fruittrend” is ellenlang.

Stella McCartney, Moschino, Anna Sui, Charlotte Olympia, Prada. De lijst van merken, designers en winkels die vallen voor de “fruittrend” is ellenlang. Vorig jaar nog absoluut taboe, dit jaar hot and happening.

In de catwalkcollecties zomer 2011 zagen we veel fleurige patronen, maar de fruitprint steekt er met kop en schouders bovenuit. Vooral citroenen, limoenen, bananen en kersen scoren goed. Ideale ingrediënten voor een lekkere smoothie, overigens.

Jurken, broeken, tassen, schoenen… Geen enkel kledingstuk of accessoire wordt over het hoofd gezien. Anna Sui kiest voor zachte roze tinten met liefelijke kersjes en blauwe bloemen als detail. Stella McCartney gaat voor vloeiende lijnen met stoffen als zijde en satijn. Ze verkiest vooral citrusvruchten, net als Moschino Cheap & Chic.

Prada kiest voluit voor bananen en schreeuwerige prints. Wijde jurken, blouses en rokken domineren de zomercollectie. Maar de echte die hard fruitfan moet toch wel Charlotte Olympia zijn. De half-Braziliaanse, half-Londense it-girl en designer, ontwierp een verbluffend paar schoenen. De pump wordt gevormd door lederen en suède stukjes fruit die perfect in elkaar passen.

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content