Topman Zara rijkste man in de modewereld

De Spanjaard Amancio Ortega, mede-oprichter van modebedrijf Inditex (Zara) is volgens het tijdschrift Forbes de rijkste man in de modewereld.

De Spanjaard Amancio Ortega, medeoprichter van modebedrijf Inditex (Zara) is volgens het tijdschrift Forbes de rijkste man in de modewereld. De 76-jarige Amancio Ortega mag zich naast Carlos Slim, Mexicaans telecommagnaat en Bill Gates, Microsoftoprichter, de rijkste man ter wereld noemen. De oprichter van het bedrijf achter de populaire modeketen Zara zag zijn vermogen groeien met 19,5 miljard dollar, de grootste stijging onder al de miljardairs, tot 57 miljard dollar.

Zonder twijfel heeft hij al die dollars te danken aan de populariteit van het modelabel Zara, dat mode produceert voor heel wat vrouwen, gebaseerd op de nieuwste looks én tegen betaalbare prijzen. De aandelen van het moederbedrijf Inditex, die ook eigenaar is van de merken Massimo Dutti, Bershka en Pull and Bear, stegen met 50 procent.

Grote spelers Ook andere grote namen uit de modewereld zoals Bernard Arnault, CEO van LVMH, Amerikaans designer Tory Burch, Renzo Rosso van Diesel en Domenico Dolce en Stefano Gabbano horen bij de rijkste mensen ter wereld.

Liliane Bettencourt, eigenares van L’Oréal is met haar fortuin van 30 miljard dollar de rijkste vrouw ter wereld.

Twee rijkste Belgen
Ook zijn er twee Belgen terug te vinden in de rangschikking. Waalse miljardair Albert Frère, eigenaar van de Groep Brussel Lambert (GBL), blijft nog steeds de rijkste Belg. Met een vermogen van 3,7 miljard dollar staat hij op de 363ste plaats in de lijst. De andere Belg Patokh Chodiev, staat op de 704ste plaats met 2,1 miljard dollar. Deze Belg met Oezbeekse roots verwierf een groot fortuin in de grondstoffenindustrie. (YM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content