Top 10 herfstkleuren volgens Pantone

© Pantone

Ieder seizoen brengt volgens experts nieuwe modekleuren met zich mee. Pantone, de autoriteit op vlak van kleuren, voorspelt dat we ons in de herfst van 2014 massaal in ‘Sangria’ zullen hullen.

Ieder seizoen brengt volgens experts nieuwe modekleuren met zich mee. Pantone, de autoriteit op vlak van kleuren, voorspelt dat we ons in de herfst van 2014 massaal in ‘Sangria’ zullen hullen.

Opvallend is dat de top tien van potten brekende herfstkleuren vrijwel volledig gelijkloopt voor vrouwen en mannen. Enkel op de vierde plaats stelt Pantone twee verschillende kleuren voor.

Beide geslachten zeggen de traditionele herfstkleuren zoals oranje vaarwel in 2014. Het bessenrood van de Pantone-kleur ‘Sangria’, het gesofisticeerde rood van ‘Aurora Red’ en het frisse ‘Radiant Orchid’ staan zowel bij de mannencollecties als vrouwencollecties op de eerste, tweede en derde plaats volgens de analyse van Pantone.

De zacht paarse tint ‘Mauve Mist’ wist de vierde plaats te veroveren voor de vrouwen. Voor de mannen opteert Pantone voor de grijze variant ‘Sea Fog’.

‘Het thema van dit seizoen is dat kleur tijd en locatie overstijg,’ vertelt Leatrice Eiseman van Pantone aan WWD. De kleur neemt je mee in een totaal andere richting, zij het door kunst, reizen, landschappen of zelfs retro design. Dit seizoen staat helemaal in teken van verbeelding, fantasie en kunstzinnigheid,’ aldus de uitvoerende directeur van Pantone.

De top tien wordt gedomineerd door opvallende kleuren die de drager in het oog doen springen. Pantone ziet dat ontwerpers deze herfst meer creativiteit aan de dag leggen dan voordien. ‘Het is alsof ze zeggen: ‘laat ons eens niet zo serieus zijn.” (LP)

1. Sangria

2. Aurora Red

3. Radiant Orchid

4. Mauve Mist (vrouwen)/Sea Fog (mannen)

5. Cypress

6. Bright Cobalt

7. Royal Blue

8. Aluminium

9. Cognac

10. Misted Yellow

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content