Tom Van der Borght wint Belgische finale Triumph Inspiration

De jonge stylist uit Gent zal België vertegenwoordigen op de 4e editie van de Triumph Inspiration Award in Berlijn.

Tom Van der Borght, een jonge stylist uit Gent, zal België vertegenwoordigen op de 4e editie van de Triumph Inspiration Award in Berlijn.

De Triumph Inspiration wedstrijd is dé gedroomde gelegenheid voor jonge stylisten om hun talent te tonen aan de hand van lingeriestukken. In de Belgische finale streden 7 ensembles mee onder het thema ‘125 years of Celebrating Women’.

Van der Borght, student aan de Stedelijke Academie van Sint-Niklaas, kaapte zowel de Publieksprijs als de eerste plaats op het podium weg. Zijn creatieve project ‘Transformama’ won het enthousiasme van de jury. Zijn mede-studente Annelies Demeulenaere werd tweede met haar ontwerp ‘Le Congo, Paradis Perdu’. Sun Mae, van het opleidingscentrum Syntra West, eindigde derde met ‘L’Histoire de Melanie’ (zichtbaar op de tweede foto).

“Ik ben supercontent”, reageert Van der Borght. “De jury heeft mijn concept begrepen: een combinatie van het oude, het moderne en het klassieke heeft ervoor gezorgd dat ik mijn klassieke moeder – tegelijk ook mijn inspiratiebron – heb kunnen transformeren in een hyper trendy vrouw.”

Nachtelijke safari

In zijn eerste collectie toont Van der Borght contrasterende en getransformeerde silhouetten. Zo zien we een uitbundige vrouw met wel heel speelse kantjes. Haar lingerie is aansluitend, met kleurrijke en psychedelische motieven.

Tom Van der Borght zal de Belgische driekleur verdedigen tijdens de grote internationale finale die plaastvindt in Berlijn op 6 juli. De uiteindelijke winnaar van de Triumph Inspiration Award 2011 neemt 15.000 euro mee naar huis en krijgt de kans krijgen om samen te werken met het merk Triumph en zo een eigen gelimiteerde collectie te lanceren. In 2010 viel deze eer te beurt aan de Bulgaar Nikolay Bojilov.

Ca. L/V.F.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content