Toekomst van de modewereld: nood aan meer ‘slow fashion’

© Michiel Pelerents

In tijden van ‘fast fashion’ is het belangrijk om de klassiekers in ere te houden. Sinds 1985 verkoopt Karin Sevens in de gelijknamige Gentse boetiek wondermooie lederwaren en schoenen, een adresje dat de tand des tijds doorstond.

De leuke samenwerking die modeblogsters Nathalie (The Merrymakers) en Patricia (No Glitter No Glory) met de Gentse boetiek Sevens opgezet hebben is een ode aan expertise en liefde voor het vak. Volgens Nathalie is ‘het een winkeltje van het soort dat je nog zelden ziet’. In tijden waar alles snel moet gaan en sparen voor een aankoop niet aan de orde is, worden boetieks als deze vaak naar de achtergrond gedreven.

Toekomst van de modewereld: nood aan meer 'slow fashion'
© Michiel Pelerents

In april 1985 opende Sevens de deuren, komend jaar wordt dus de dertigste verjaardag gevierd. Een goede reden om samen met Karin Sevens terug te blikken op haar carrière tot nog toe. ‘De liefde voor schoonheid en kwaliteit van materialen erfde ik van mijn moeder’, vertelt Sevens. ‘Toen mijn moeder overleed wilde ik een boetiek openen, die haar elegante geest belichaamde.’

Nathalie en Patricia polsten ook naar de visie van Sevens op de huidige modewereld. ‘Ik vrees dat de modewereld een slang is geworden die zijn eigen staart opeet, als je kijkt naar de snelheid waarmee de seizoenen elkaar opvolgen.’ Iets wat ook wij bij Weekend een erg jammere zaak vinden, omdat zo vakmanschap niet de aandacht krijgt dat het verdient. ‘Ik hoop dat slow fashion belangrijker zal worden. Ik zie nu al dat veel klanten tijdloos design appreciëren en lang van hun gekochte items willen genieten.’ (AB)

Lees meer via The Merrymakers & No Glitter No Glory

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content