To do voor zaterdag: je oude jeans ruilen voor een nieuwe

© H&M

Zaterdag 5 september kan je je versleten jeans gratis inwisselen voor een nieuw exemplaar bij H&M. Daarmee doe je niet alleen jezelf, maar ook de planeet een pleziertje.

Wat doe je me een jeans waar je niet meer in past of die vol scheuren zit? Gewoon weggooien? Of inleveren zodat hij gerecycleerd kan worden tot een nieuwe broek, zodat de mode-industrie een tikkeltje duurzamer wordt? Als jij kiest voor de tweede optie, kan je volgende zaterdag terecht op het Brusselse Muntplein.

Gesloten cirkel

Katoen recycleren is enorm moeilijk, maar H&M zet er tegenwoordig wel sterk op in. De Zweedse kledingketen wil een gesloten cirkel ontwikkelen voor zijn textiel, waarin oude kledij gerecycleerd wordt in nieuwe kledij. Het doel is om de milieu-impact van de mode-industrie te verminderen. “Een gesloten cirkel in de textielindustrie, waar oude kledij gerecycleerd wordt en gebruikt bij het maken van nieuwe collecties, zal de textielafvalberg en de continue nood aan natuurlijke bronnen reduceren,” zegt Karl-Johan Persson, CEO van H&M.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In september introduceert H&M tien nieuwe denimstijlen gemaakt van gerecycleerd katoen. Hoe je er een exemplaar voor kan bemachtigen in ruil voor een oude broek, staat netjes uitgelegd op de Facebook-pagina.

We belichtten eerder al een ander initiatief van de keten om de cirkel te sluiten. Lees ‘H&M organiseert eerste Fashion Recycling Week’.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content