Tips voor solden zonder kater

Enkele tips om geen impulsieve en foute aankopen te doen tijdens de solden.

Kerst en Nieuwjaar mogen dan al achter ons liggen, voor fashionista’s start het échte feest pas op 3 januari. Want dan gaan de wintersolden van start. Om u niet al te zeer in de kooproes te laten meeslepen en met aankopen te eindigen die nadien gewoon in de kast blijven hangen, is het misschien goed enkele basisprincipes in acht te nemen.

Om te beginnen kan u voor het shoppen best een blik op uw huidige garderobe werpen, kwestie van ‘lacunes’ op te sporen. In de eerste plaats om na te gaan hoe het staat met de basisstukken: een little black dress, een goedzittende jeans, een witte blouse, een zwarte broek en platte, comfortabele laarzen. Die lijst kan uiteraard aangepast worden al naargelang uw smaak. Voor wie nooit een zwarte broek draagt, is een bruine broek misschien een basisstuk.

Als uw basics zijn aangevuld, kan u ook al wat vooruit kijken. Het vergt niet zoveel moeite om afgeprijsde herfst-en winterartikelen te vinden die ook komende lente en zomer nog trendy zullen zijn. De kettingen in gekleurd hars van deze winter bijvoorbeeld, blijven modieus op mooie zomerdagen. Ook de ‘open-toe’-schoenen zijn nog niet afgeschreven, maar opteer toch vooral voor neutrale kleuren als zwart, grijs en natuurlijk bruin. Sleehakken blijven eveneens ‘in’.

Wat betreft de kleuren mag u er zeker van zijn dat fuchsia, al ruimschoots aanwezig in de wintercollecties, nog even goed zal ogen in de zomer. Hetzelfde geldt voor rood en zwart. Ook alles wat van ver of dichtbij lijkt op een harem-of rijbroek, kan volgend seizoen nog mee. Net als de enkellange jurken van vorige zomer die de winter hebben overleefd, vooral wanneer ze bedrukt zijn met Afrikaanse prints en gemaakt uit lichte stof. Eigenlijk zijn tijdens de solden alle kledingstukken in mooie materialen als satijn, zijde en mousseline het meenemen waard.

Amélie de Donnea/Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content