Timberland maakt schoenen van autobanden

Timberland blijft in de groene lijn met de EarthKeepers collectie, gemaakt van gerecycleerde autobanden.

Timberland wil de natuur een handje helpen en lanceert daarom het ‘Earthkeepers’ gamma. De schoenzolen van deze collectie zijn gemaakt uit gerecycleerde autobanden. Een goed idee, want tenslotte moet die afvalstapel van ruim zeven biljoen banden toch ergens heen.

Voor de ‘Earthkeepers’ lijn koos Timberland zorvuldig ecovriendelijke materialen uit: canvas van organisch katoen, leersoorten uit looierijen die werden onderscheiden door hun inspanningen voor het milieu en een gerecycleerde PET voering van gebruikte plastic flessen. Vanzelfsprekend zijn ook de schoendozen milieuvriendelijk, vervaardigd uit gerecycleerd papier en bedrukt met inkt op basis van soja.

Het gamma bestaat uit klassieke casual laarzen, oxford laarzen en sportieve ‘chukkas’, bottines die de typische ruige ‘outdoor’ stempel van Timberland dragen. Ecotopper voor de komende zomer is de ‘100% Green RubberTM’ sandaal. Zoals de naam al doet vermoeden loopt u met deze teenslipper op een zool van 100 procent ‘groen rubber’, gemaakt uit gerecycleerde autobanden.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content