Timberland Earthkeepers gaat in zee met Nadège Winter

Timberland Earthkeepers en Nadège Winter brengen samen een collectie uit van klassieke Timberland werklaarzen die opgeleukt werden met tweedehandsstofjes.

De gele Timberlandschoen was enkele jaren geleden een van de meest gegeerde schoenen in de winkelrekken. Designer en communicatiespecialiste Nadège Winter maakt van de boot weer een trendy accessoire door hem op te leuken met verschillende soorten vintage textiel dat binnengebracht werd bij TRAID, het Textile Recycling for Aid and International Development uit Groot-Brittannië. Winter gaat steevast op zoek naar mode- en designinitiatieven die duurzaamheid promoten, en deze winter doet ze dat dus volop met de gele werkmanslaars van Timberland.

Ze selecteerde verschillende soorten stoffen met diverse prints waarmee ze de kraag van de boot, het volledige bovenstuk of boven- en achterpand aankleedde. Zo verkreeg ze stoere vrouwenlaarsjes die net dat tikkeltje anders zijn. Elk paar uit deze limited edition collectie is uniek en genummerd. De laars zelf is vervaardigd uit milieubewuste materialen. Zo is het leder afkomstig uit een leerlooierij met gouden label en worden er enkel natuurlijk rubber en gerecycleerde stoffen gebruikt.

Deze Nadège Winter Collection sluit op die manier perfect aan bij de filosofie van de Earthkeeperslijn: lief zijn voor de natuur waarmee Timberland zo nauw verbonden is.

Timberlands uit de Nadège Winter Collection zullen €240 kosten en verkrijgbaar zijn bij Marcoz (Antwerpen en Leuven), Maury (Knokke) en de Timberlandshop in Knokke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content