Timberland brengt milieuvriendelijke schoenencollectie uit

De schoenen worden vervaardigd uit gerecycleerde en milieubewuste materialen.

Schoenenmerk Timberland lanceert de lentecollectie van Earthkeepers. Met de milieuvriendelijke schoenen kunnen we deze lente volop genieten van outdoor activiteiten zonder schade toe te brengen aan de natuur.
De Timberland Earthkeepers collectie wordt gemaakt met de bescherming van de aarde in het achterhoofd. De schoenen worden vervaardigd uit gerecycleerde en milieubewuste materialen.

Zo bestaan de buitenzolen grotendeels uit gerecycleerd rubber, wordt enkel gebruik gemaakt van verantwoorde ledersoorten en werden geen schadelijke pesticiden gebruikt bij het telen van het katoen dat in de veters en het canvas verwerkt zit. Zelfs PET-flessen bleken uiterst geschikt voor de voering en de veters.

Stijlvol op uitstap

Wie Timberland nog steeds ziet als een paar onverwoestbare stappers die enkel het daglicht zien tijdens stevige wandelingen of andere noodgevallen, heeft het bij het verkeerde eind. Hoewel de schoenen nog steeds zeer geschikt zijn voor outdoor activiteiten ligt de nadruk voor zowel de mannen- als vrouwencollectie bij de natuurlijke, minimalistische stijl.”Deze collectie bevat ook modellen die geschikt zijn voor het werk of een namiddagje shoppen”, benadrukt benadrukt Lisa Demarkis, vice-president van de dames- en kinderschoenenlijn. “Zelfs fervente hakkendraagsters zullen hun gading vinden”, voegt ze er nog aan toe. (JK)

Meer info vind je op de website van Timberland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content