Tilda Swinton gezicht Pomellato

© Tilda Swinton by Paolo Roversi

De excentrieke actrice wordt het nieuwe boegbeeld van het Italiaanse juwelenmerk.

Het Italiaanse juwelenmerk Pomellato doet een verrassende keuze met actrice Tilda Swinton als nieuw boegbeeld. Met haar aparte look is ze ver van een klassieke Hollywoodschoonheid, maar dat hield Pomellato niet tegen de excentrieke maar tijdloze klassevrouw een contract aan te bieden.

De legendarische fotograaf Paolo Roversi is het creatieve brein achter de reclamespot en fotoshoot voor de collectie ‘M’ama, non m’ama’, met Tilda Swinton in de hoofdrol. Roversi had eerder al topmodellen Nadia Vodianova en Milla Jovovich voor zijn lens, maar het was vooral het nieuwe boegbeeld van Pomellato dat hem fascineerde. “Tilda Swinton is een prachtige vrouw met een aparte schoonheid, natuurlijk en gesofisticeerd tegelijk. Deze samenwerking kon alleen maar interessante beelden opleveren. Een actrice is in tegenstelling tot een model gewoon een rol te spelen voor de camera. Zij bezat de magie om zichzelf uit te drukken op wel honderd en één manieren”, vertelde Roversi aan het modemagazine Vogue.

Swinton geeft in de fotoshoot gestalte aan vijf verschillende vrouwen: elegant, sober, zacht, dromerig en majestueus. Zelf is het nieuwe gezicht helemaal weg van de juwelen. Ze droeg ze dan ook op het filmfestival in Venetië, waar haar nieuwste film “Lo sono l’Amore” in première ging.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content