Tiffany & Co viert 175e verjaardag met nieuw metaal

Het rooskleurige metaal Rubedo maakt zijn debuut in de collectie ‘Tiffany 1837’.

Voor haar 175e verjaardag lanceert het Amerikaanse sieradenmerk Tiffany & Co een juwelencollectie in een nieuw metaal. Rubedo is tegelijkertijd licht en sterk en doet qua kleur denken aan de gloed van een vroege zonsopgang. Het rooskleurige metaal Rubedo maakt zijn debuut in de collectie ‘Tiffany 1837’, waarvan het jaartal verwijst naar het oprichtingsjaar. De magische kleur van de hangers, armbanden, bedels, ringen en halssnoeren bekwam Tiffany & Co door goud, zilver en koper te combineren. De sierraden dragen de handtekening van oprichter Charles Lewis Tiffany.

De naam van het metaal komt voort uit de Middeleeuwse alchemie, de natuurfilosofische voorganger van de moderne scheikunde. Rubedo staat voor de creatie van zeldzame schoonheid als een gevolg van de fusie tussen geest en materie.

Van briefpapier tot diamanten verlovingsringen In het New York van 1837 richtte Charles Lewis Tiffany de winkel Tiffany & Co op. Hij verkocht voornamelijk briefpapier en luxegoederen. Vandaag staat het Amerikaanse sierradenmerken bekend om zijn exclusieve collectie diamanten verlovings- en huwelijksringen, zeldzame juwelen, zilveren sieraden en horloges.

Die faam heeft Tiffany & Co deels te danken aan de filmklassieker ‘Breakfast at Tiffany’s’. Daarin slurpt Audrey Hepburn van haar meeneemkoffie terwijl ze verlangend naar de juwelen in het vensterraam van de juwelier tuurt.

175 jaar na datum is de collectie ‘Tiffany 1837’ het hele jaar door te verkrijgen in gelimiteerde oplagen. (JK)

De collectie is beschikbaar in de Tiffany & Co winkel op de Waterloon 66 in Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content