Tien typische Fashion Week figuren

© imageglobe

New York Fashion Week is van start gegaan. Dat wil zeggen: uren catwalkshows kijken en nieuwe trends spotten. Fashion Week staat helemaal in teken van de mode en de ontwerpers! Of toch niet…. Als we eerlijk moeten zijn, is het spotten van de randfiguren op de modeweken even leuk als het volgen van alle shows en nieuwe collecties.

De Cut vroeg aan illustrator Peter Arkle om de tien meest typische figuren die rondhangen op de modeweken te tekenen en voorzien bij bijschrift.

Je kent ze immers wel, de onvermijdelijke archetypes van de modeweken die de boel opleuken met hun blogposts, Twitterupdates, Instagramfoto’s, ingestudeerde modellenposes, bizarre dansmoves op de afterparties, en ga zo maar door.

Zo hebben we de zwarte raaf van de PR, de streetstyle fotograaf die liever zelf op de foto gaat, de rijke Russische dames gehuld in bont en de modellen die veel te dun gekleed gaan. Maar ook de gevierde redactrice met superstylish kind als accessoire, de dandyeske freelance journalist en de vrolijke twentysomething modeblogster dik ingeduffeld in haar sjaal en fedora hoed loop je gegarandeerd tegen het lijf.

Bekijk de meesterwerkjes van Peter Arkle hier. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content