Thrillerjas Michael Jackson onder de hamer

Verwacht wordt dat de beroemdste jas uit de popgeschiedenis minstens 138.000 euro zal opbrengen.

Michael Jackson’s stoere, rode leren jasje uit de historische videoclip Thriller wordt binnenkort geveild in Beverly Hills. Ook een pruik en een glitterhandschoen van The King of Pop gaan onder de hamer. De verkoop van de collector’s items maakt deel uit van de Music Icons-veiling van veilingshuis Julien’s Auctions, die op 25 en 26 juni zal plaatsvinden in Beverly Hills. Tijdens de veiling worden meer dan 600 voorwerpen uit de muziekgeschiedenis geveild, waaronder een gitaar van Eric Clapton, laarzen van Frank Sinatra en een harmonica van Bob Dylan.

De 14 minuten durende zombievideoclip van het nummer Thriller is tot op vandaag een inspiratiebron voor heel wat moderne muziekvideo’s, waaronder die van Lady Gaga. Verwacht wordt dat de wereldberoemde jas, met een persoonlijke handtekening van wijlen Michael Jackson, tussen de 138.000 en de 276.000 euro zal opbrengen.

(t.v.)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content