Thierry Mugler brengt eerste handtassenlijn

Ontwerper Nicola Formichetti lanceert in het voorjaar van 2013 de eerste lijn handtassen voor Mugler.

Het lijkt alsof Nicola Formichetti, de creatief directeur van het Parijse modehuis Thierry Mugler en moderedacteur bij Vogue Hommes Japan, het afgelopen jaar niet heeft stilgezeten. Lady Gaga’s stilistische partner in crime bracht zijn eigen speelse streetwear-label, Nicopanda, op de markt en verzorgde een nummer van het magazine Dazed and Confused. Alsof dat nog niet genoeg was, vond de ontwerper nog een gaatje om voor het voorjaar 2013 de eerste lijn handtassen voor Mugler te lanceren.

Het is een luxueuze collectie geworden bestaande uit maar liefst dertig ontwerpen, met een prijskaartje tussen de 800 en 14000 euro. Formichetti’s rebelse esthetiek vertaalt zich in de sculpturale vormen van de tassen en de diverse materialen, van exotische huiden tot donkere en zware lederwaren. De eerst handtassenlijn van Mugler heeft voor elk wat wils: een kleine avondtasje afgewerkt met vlijmscherpe scherpe zilveren sluitingen of een stoere schoudertas in lijn met de futuristische esthetiek van het modehuis.

De Agent-tas uit de collectie werd al gespot bungelend aan de arm van Kim Kardashian en Gwen Stefani en vanaf februari kunnen ook modeliefhebbers met een dikke portemonnee zich een exemplaar aanschaffen bij onder andere Opening Ceremony en Barney’s New York. (LM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content