The Sartorialist in Maasmechelen Village

© Garance Doré

‘The Sartorialist’ alias Scott Schuman signeert zijn boek in het Limburgse shoppingparadijs.

Outletparadijs Maasmechelen Village verwacht een bijzondere gast. Amerikaans modeblogger Scott Schuman zakt op maandag 17 mei af naar het outletdorp om er zijn modevisie uit de doeken te doen. Het publiek krijgt de kans hem in levende lijve te ontmoeten tijdens een signeersessie van zijn eerste modeboek met de voor de hand liggende titel ‘The Sartorialist’. Schuman zal ook een tijdelijke expo met eigen werk afsluiten in Maasmechelen.

De webstek van de Amerikaan, die in 2009 door Time Magazine een plaatsje kreeg in de top 100 van mode-invloeden, telt dagelijks zestig duizend bezoekers en behoort tot één van de meest gelezen blogs ter wereld. De opzet van zijn streetstyle blog ‘The Sartorialist’ is eenvoudig: sinds 2005 trekt Schuman met zijn digitaal fototoestel door de straten van New York op zoek naar mensen met een opvallende kledingstijl. De foto’s post hij op het internet, al dan niet voorzien van commentaar. Geen Hollywoodsterren die bejubeld worden om hun dure designerkledij maar mensen, zowel jong als oud, met een apart gevoel voor mode spelen de hoofdrol. Ondertussen maakt hij, met zijn fotoapparaat in de aanslag, ook de straten van Parijs en Milaan onveilig.

Schuman is geen groentje in de modewereld. Vijftien jaar lang vergaarde hij als sales manager van grote designermerken zoals Valentino kennis over het reilen en zeilen van de modewereld. Hij opende ook zijn eigen showroom om jong opkomend designertalent een duwtje in de rug te geven. Met zijn blog combineert hij zijn liefde voor mode en passie voor fotografie.

Tiffany Philips

Maasmechelen Village, Zetellaan 100, 3630 Maasmechelen Maandag tot zondag van 10u-18u. De signeersessie vindt plaats op maandag 17 mei om 16 uur 30. Het boek ‘The Sartorialist’ is vanaf vrijdag 14 mei verkrijgbaar aan het Welkom/Informatie Centre. Kostprijs is 20 euro. De expo rond ‘The Sartorialist’ loopt van 14 tem 17 mei in The Sartorialist Lounge in Maasmechelen Village.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content