The Sarcastialist: een Twitterpagina die spot met streetstylers

© Twitter The Sarcastialist

Maak kennis met ‘The Sarcastialist’, een nieuwe Twitterpagina die de spot drijft met streetstylers. Toch blijft het allemaal nog redelijk braaf en is het niet meer dan een grappige parodie.

Maak kennis met ‘The Sarcastialist’, een nieuwe Twitterpagina die de spot drijft met streetstylers. Toch blijft het allemaal nog redelijk braaf en is het niet meer dan een grappige parodie.

Sinds enkele jaren is ‘streetstylen’ uitgegroeid tot een echte hype. Tijdens de officiĆ«le modeweken in Parijs, Milaan, New York of Londen komen ‘streetstylers’ voor aanvang van de show in grote aantallen naar de ingang van de show om daar in hun mooiste outfit te komen pronken voor de aanwezige fotografen. Een beetje als een fiere pauw die haar veren uitstrekt om te tonen hoe mooi ze wel is. Maar elke hype krijgt op een bepaalde moment een terugslag of commentaar over zich heen.

Wel, nu is het de beurt aan het fenomeen ‘streetstylen’ om kritiek te ondergaan.

Maar we moeten het wel zeggen: de kritiek is grappig. Het gaat over de Twitteraccount ‘The Sarcastialist’. Dat schrijft de Britse Telegraph. Zelfs de naam van deze Twitterpagina is een grapje dat verwijst naar de blog ‘The Sartorialist’. Dat is de webstek van een van de bekendste streetstylefotografen van het moment, Scott Schuman. De bedenkers van de parodie hebben er niet beter op gevonden om ook een woordspeling op deze bekende blog te verzinnen, ‘The Sarcastialist’ en hierop al hun hersenspinsels te posten.

Maar er is meer dat de ‘Sartorialist’ en de ‘Sarcastialist’ verbind. Zo gebruikt de grappige website ook foto’s van de blog van Scott Schuman, maar ook van onder meer Yvan Rodic, Jak end Jil en FaceHunter om vervolgens te voorzien van grappige onderschriften (die vaak ook wel iets realistisch bevatten).

‘De website is ontstaan om de manier waarop de streetstylers worden geportretteerd aan de tand te voelen. Zo worden ze afgebeeld als mensen die het veel beter hebben als ons: ze geven heel de dag geld uit, drinken acht cappuccino’s voor ze naar huis fietsen op hun Deense fiets om vervolgens te kijken naar films van Jean-Luc Godard,” vertelde de opstarter van ‘The Sarcastialist’ aan Buzzfeed.com. “Het is leuk om de dingen eens vanuit een ander perspectief te bekijken.” (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content