The British Fashion Awards: alle winnaars op een rijtje

© Belga

Op de rode loper in Londen, die voor de gelegenheid was besprenkeld met Swarovski-kristallen, paradeerde het kruim van de Britse modewereld. Awards werden onder meer uitgereikt aan Victoria Beckham, J.W. Anderson en Cara Delevingne.

Wij maakten een lijstje van de belangrijkste winnaars van een British Fashion Award.

Beste ‘rode loper’-designer: Alexander McQueen

De ontwerpen van de hand van Sarah Burton blijven de favorieten van de sterren.

Nicolas Ghesquière en Charlotte Gainsbourg
Nicolas Ghesquière en Charlotte Gainsbourg© BELGAIMAGE

Model van het jaar: Cara Delevingne

Hoe kan het ook anders? De Britse heeft de hele wereld in haar zak. Hoewel ze dezer dagen ook de filmwereld ontdekt, blijft ze het favoriete model van de Britten.

De ‘Isabella Blow Award’: Edward Enninful

Enninful is een grote namen in de modemagazinewereld. Hij begon als 18-jarige als moderedacteur bij i-D magazine, de jongste ooit op zo’n gegeerde plek. Enninful is momenteel ‘style editor’ bij W Magazine.

Beste internationale designer: Nicolas Ghesquière

Ghesquière zwaait ondertussen al één jaar de plak bij Louis Vuitton, iets wat hem deze award opleverde. Landgenote Charlotte Gainsbourg mocht deze aard uitreiken.

Anna Wintour en haar dochter Bee Shaffer
Anna Wintour en haar dochter Bee Shaffer © BELGAIMAGE

Award voor speciale verdiensten: Anna Wintour

Dat Anna Wintour haar bijdrage heeft geleverd aan de modewereld valt niet te betwisten. Wintour vindt het ook belangrijk om verder te gaan dan magazines uit te brengen. In 2014 heropende het Metropolitan Museum of Art zijn modeafdeling als het ‘Anna Wintour Costume Center’ ter ere van het mode-icoon.

Label van het jaar: Victoria Beckham

De ontwerpster heeft ondertussen haar naam mooi gemaakt in de Britse en internationale modewereld. Ze opende dit jaar ook haar allereerste flagship store in Londen.

Brits stijlicoon: Emma Watson

De winnaar van deze award word aangeduid door het publiek. Watsons stijl wordt dus ten zeerste geapprecieerd.

Beste ontwerper accessoires: Anya Hindmarch

Haar leuke clutches in de vorm van doosjes cornflakes waren meteen een hit. Emma Watson koos ook voor een ontwerp van haar hand om mee op de rode loper te verschijnen.

Beste designer mannen: J.W. Anderson

In september showed Anderson nog zijn allereerste vrouwencollectie voor het Spaanse label Loewe, maar zijn eigen ontwerpen vallen ook nog steeds in de smaak.

Beste designer vrouwen: Erdem

De 37-jarige ontwerper ging met de award lopen waar heel wat designers van dromen. Sterren drummen om zijn ontwerpen te kunnen dragen en de modewereld weet zijn vrouwelijke silhouetten wel te smaken. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content