Sylvester Stallone lanceert kledinglijn

Sly Inc. zal zich zowel op de rebelse man als op de gentleman richten

De Amerikaanse acteur Sylvester Stallone is ervan overtuigd dat hij weet hoe echte mannen zich willen kleden. Daarom lanceert hij een kledinglijn geïnspireerd op Rambo en Rocky, de twee superhelden waarmee hij in de filmwereld bekend werd.

De 64-jarige acteur is qua kledingsstijl zelf vooral gekend door zijn joggingpakken en T-shirts. Volgens Michael Henry, directeur van Sly Inc., hecht Stallone wel veel aandacht aan zijn kleding: “Hij houdt ervan om comfortabele kleren te dragen met de juiste snit. Ook gesofisticeerde horloges en zonnebrillen zijn belangrijk voor hem. Daarom eist hij enkel de beste materialen voor zijn nieuwe kledingmerk.”

“Ik vond dat de tijd rijp was,” zegt Stallone in het mannenblad Men’s Week. “Ik leid een leven waardoor ik weet wat werkt en wat niet. Kleding is de eerste stap bij het vormen van een personage. Toen ik Rocky creëerde, was het essentieel om de juiste outfit te vinden. Als ik een wit T-shirt en een geplooide broek zou gedragen hebben, dan zou de film helemaal anders geweest zijn. Kleren hebben invloed op je houding.”

De rebel en de gentleman

Inspiratie vond de Hollywood-veteraan duidelijk in zijn filmrollen Rocky en Rambo. Het merk zal beide personages in de man aanspreken. Henry: “Rocky is, op het eind van de dag, toch een liefdesverhaal. Terwijl Rambo een echte einzelgänger is. De collectie zal dus de rebel en de gentleman aanspreken.” Stallone’s persoonlijke stijl zal zeker en vast ook tot uiting komen in het merk.

De collectie, die eerst zal bestaan uit jeans, T-shirts, buitenkledij, ondergoed en horloges, zal vanaf 2012 verkrijgbaar zijn bij ketens zoals het Amerikaanse Macy’s. Na de eerste collectie volgen nog zonnebrillen, verzorgingsproducten, parfum, sportkledij en sportschoenen.

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content