Swarovski ontwerpt piratencollectie voor Disney

Naar aanleiding van de nieuwe “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”-film zochten de twee wereldvermaarde ondernemingen elkaar op.

Denk zwarte parels, schedels, zwaarden – een snufje vintage en een tikje gothic – en je krijgt een samenwerking tussen Disney’s Pirates of the Caribbean en de Oostenrijkse sieradenmaker Swarovski. Naar aanleiding van de nieuwe “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”-film zochten de twee wereldvermaarde ondernemingen elkaar op.

De “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”-lijn omvat vier collecties die een link leggen met de film: “Angelica”, “Black Pearl”, “High Sea” en “Skulls & Swords”

Als eerste is er de “Angelica”-collectie, juwelen die geïnspireerd zijn op het personage dat Penelope Cruz vertolkt. Haar talent voor zwaardvechten en haar avontuurlijke spirit vormden de basis voor een hanger en collier met symbolische zwaarden en geweren. Er zijn ook een aantal replica’s van stukken die in de film worden gedragen: een kruis als hanger en een vintage drakenring versierd met groene minikristallen.

De “Black Pearl” is in de films het schip van Kapitein Jack Sparrow, alias Johnny Depp. Swarovski maakt er een collectie mysterieuze en verfijnde sieraden van. Scheepvaartsymbolen als het anker en het gedraaide touw zijn op een speelse manier verwerkt in het collier, de hanger, ringen en oorstekers.

“High Sea” is een collectie juwelen waarmee iedereen zich een beetje aan boord van de Black Pearl voelt. De achthoekige hanger van zwart email met oneffen afwerking is een kompas met beweegbare wijzerplaat. De originele versie van dit kostbare sieraad is in de film te zien, gedragen door Jack Sparrow.

Tenslotte is er de “Skulls & Swords”-collectie. Deze collectie vertegenwoordigt de mannelijke invloed: schedels sieren een ring, een armband en een hanger. Helemaal in de sfeer van de film.

De collectie zal te koop zijn vanaf midden april in alle Swarovski-filialen.

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content