Swarovski en Maison Martin Margiela creëren samen juwelencollectie

© Facebook

Het modehuis Maison Martin Margiela ontwierp een reeks couture- en prêt-à-porterjuwelen voor Swarovski.

Het modehuis Maison Martin Margiela ontwierp een reeks couture- en prêt-à-porterjuwelen voor Swarovski.

De sieraden zijn vervaardigd uit Crystalactite, een nieuw materiaal dat kristal en matte witte hars samensmelt. Het duurde zo’n vier jaar voor men erin slaagde dit stevige product te maken waaruit allerlei vormen kunnen worden gesneden. Het resultaat is een combinatie van de helderheid van Swarovski-kristallen met de minimalistische en industriële stijl van Martin Margiela.

“De stukken zijn echte kunstwerken en het is voor ons een doorbraak in productontwikkeling,” liet Swarovski weten. “Een hoop mensen zien ons als een kristalbedrijf, wat waar is, maar onze kracht is het snijden van verschillende materialen.” Het juwelenlabel kondigde ook een tweede collectie in samenwerking met het Belgische modehuis aan die zal worden gelanceerd in de lente van 2014.

De huidige juwelencollectie is vanaf november te koop in 130 Swarovski-winkels wereldwijd en in enkele Martin Margiela-boetieks. De prijzen variëren tussen 800 en 1000 euro. Er zal ook een driedelige prêt-à-porterlijn verkocht worden voor ongeveer de helft van de prijs. (EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content