Styliste beschuldigt Olsen-twins van plagiaat

© Reuters

Volgens styliste Lysa Cooper zijn de Olsen-zusjes ver van creatief wat betreft hun eigen kledinglijn. Zo zouden ze namelijk, volgens Cooper , naar hartenlust andere designers kopiëren. Dat schrijft de Huffington Post.

Volgens styliste Lysa Cooper zijn de Olsen-zusjes ver van creatief wat betreft hun eigen kledinglijn. Zo zouden ze namelijk, volgens Cooper , naar hartenlust andere designers kopiëren. Dat schrijft de Huffington Post.

De modewereld lust de ontwerpen van de Olsen-zusjes wel. Alles wat de bekende tweeling uitbrengt, wordt door de mode-industrie de hemel ingeprezen en het lijkt wel alsof hun ontwerpen echt de moeite waard zijn om te dragen.

Maar Fashionista heeft toch iemand gevonden die niet dartelend staat rond te springen als het gaat om de ontwerpen van de Olsen-twins. De bekende styliste van de sterren, Lysa Cooper, durft kritisch uit de hoek te komen en is niet onverdeeld positief over de ontwerpen van de zusjes. “De enige celebrity-lijn die echt werkt, is die van de Olsen-twins ‘The Row’. Maar dat is omdat ze ontwerpers inhuren om het creatieve werk voor hen te doen. Het enige wat de zusjes moeten zeggen is ‘ja’ of ‘neen’. En ze zijn de beste in het plagiëren van andere stukken van designers”, zegt Lysa Cooper.

Nu, we weten allemaal dat we twee keer zo hard zijn voor ‘carrière-switchers’ of sterren die denken dat ze van alle markten thuis zijn. We zijn er namelijk hartstikke van overtuigd dat je nooit kan uitblinken in verschillende disciplines, al valt dit uiteraard zwaar te beargumenteren. Een goed voorbeeld hiervan is de weg die Victoria Beckham heeft afgelegd als modeontwerpster. Zo werd ze ervan beschuldigd dat ze ontwerper Roland Mouret had aangetrokken om haar kledinglijn te ontwerpen.

Maar de kritiek van Cooper is de eerste die ‘The Row’ van Mary-Kate en Ashley Olsen te verduren krijgt. Uiteraard is er wel al kritiek geweest op de prijs, zo betaal je al gauw 39.000 dollar voor een rugzak, maar daar hield het zo goed als op. Meestal komt er verder geen commentaar, ook niet vanuit de hoek van de modejournalisten of modekenners. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content