Studio Skoop vertoont documentaire ‘The True Cost’ over naakte waarheid van kledingindustrie

The True Cost © -

Vandaag opende de nieuwe vestiging van Primark in Gent. Vooraleer je in de rij gaat staan, bekijk je best even de documentaire ‘The True Cost’. Daarin onderzoekt Andrew Morgan wie onze kleren maakt en de impact die de mode-industrie heeft op onze levens en die van anderen.

Op 27 augustus plant Studio Skoop in Gent een vertoning van ‘The True Cost’. De documentaire verhaalt over de achtergrond van de kledij die we dragen. Het gaat over de mensen die ze maken en hoe dit hun levenskwaliteit beïnvloedt. De prijs van kleren verlaagt steeds meer, terwijl de menselijke – en milieukost stijgt. De film probeert na te gaan wie de eigenlijke kost van onze kleren betaalt.

De cameraploeg trok van de felst verlichte catwalks tot de meest duistere sloppenwijken voor interviews met de verschillende mensen achter de kleren. Ook invloedrijke modefiguren zoals Stella McCartney, Livia Firth en Vandana Shiva krijgen een platform in de documentaire.

Sara Ceustermans van de Schone Kleren Campagne zal de film kort kaderen en reikt je tools aan om zelf in actie te schieten.

Praktisch

Donderdagavond 27 augustus 2015, 19u30

Voorverkoop via Uitbureau

I.s.m. Fair Trade Gent en de Actie voor Schone Kleren

(LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content