Studie: mensen die zwart dragen komen intelligent, zelfzeker en sexy over

© Filippa K

Kleuren hebben niet alleen een esthetische waarde, ze roepen ook bepaalde gevoelens en associaties op. In een recente studie wordt weer maar eens bevestigd dat zwart dé kleur bij uitstek is voor vrijwel iedere gelegenheid.

Voor een eerste date, een sollicitatiegesprek of een presentatie zit je gebeiteld met een zwarte outfit. Volgens een enquête verkiezen 48 procent van de vrouwelijke ondervraagden en 64 procent van de mannelijke ondervraagden zwart boven andere kleuren voor dit soort gelegenheden.

Voor vrouwen won rood het van zwart voor een sexy look op een date. 54 procent van de vrouwen zou een rode outfit aantrekken, maar slechts 28 procent van de mannen vindt rood een geschikte kleur voor een eerste date. Mannen willen immers niet agressief of arrogant overkomen.

Kleur die zelfverzekerdheid uitstraalt: 48% vrouwen en 64% mannen verkozen zwart.

Ook vrouwen zien mannen het liefst in een zwarte outfit wanneer ze hen voor het eerst ontmoeten. Als tweede optie kiezen mannen voor een blauwe outfit om goed over te komen op een romantisch uitje. Een goede keuze volgens de vrouwelijke ondervraagden. Wit werd de minst arrogante kleur bevonden. Een zwarte of blauwe outfit in combinatie met een wit hemd is voor mannen dus de juiste kleurencombinatie om sympathiek en intelligent over te komen.

Beide seksen waren het erover eens dat bruin en oranje geen gepaste kleuren zijn voor een afspraakje.

Meer weten over welke eigenschappen worden toegekend aan kleuren? Klik hier.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content