Studentenuniform voor transportbedrijf UPS

UPS vroeg laatstejaarsstudenten mode om een nieuw uniform te ontwerpen.

Transportbedrijf UPS vroeg laatstejaarsstudenten van drie Belgische modeacademies een eigen interpretatie te geven aan hun uniform. Zevenenvijftig studenten gingen de uitdaging aan. De jury van de UPS Fashion Contest en Belgisch modehuis Bruno Antognini selecteerde daaruit negen finalisten.

De studenten van de modeacademies van Gent (Hogeschool Gent), Brussel (Haute Ecole Francisco Ferrer) en Luik (Haute Ecole Libre Mosane) kregen de opdracht te werken rond het thema UPS en technologie. De negen finalisten konden beschikken over 200 euro om hun schets te realiseren en kregen de kans hun creatie te showen met modellen en een professionele fotograaf.

Vanaf 27 februari tot 27 maart zijn hun ontwerpen te bewonderen op de website www.upsalamode.com. En zoals dat hoort bij een hedendaagse wedstrijd, krijgt het publiek inspraak. De bezoeker kan niet alleen zijn stem uitbrengen op zijn favoriete ontwerp, hij maakt ook kans op aankoopcheques van Bruno Antognini.

In april weten we wie de winnaar is. De gelukkige ontvangt een cheque ter waarde van 1500 euro. Daarnaast zullen levensgrote stickers van het ontwerp de ramen van de Bruno Antognini-winkels sieren en de winnende creatie zal te zien zijn in de Antognini-winkels in Sint-Niklaas en Antwerpen. Antognini, dat jonge ontwerpers wil steunen, tekende een UPS-uniform voor vrouwen.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content