Studenten La Cambre stellen eindejaarscollecties voor

De modestudenten van La Cambre stelden in de Hallen van Schaarbeek hun collecties voor. Vol nieuwsgierigheid gingen we kijken naar dit modetalent van morgen.

De modestudenten van La Cambre stelden in de Hallen van Schaarbeek hun collecties voor. Vol nieuwsgierigheid gingen we kijken naar dit modetalent van morgen.

De studenten van La Cambre hielden op 7 en 8 juni hun eindejaarsshow. Op zaterdag 8 juni zaten we vol spanning te wachten op het begin van de show in de Hallen van Schaarbeek. Het beloofde een warme avond te worden. Niet enkel buiten was de temperatuur erg hoog, maar ook binnen was de spanning te snijden. De studenten van modeacademie La Cambre stonden te wachten op hun collecties los te laten op het publiek. Iets na negen uur ’s avonds begon de show, onze verwachtingen waren hoog gespannen. Ook Axelle Red en prins Laurent waren aanwezig om het modetalent van morgen al eens te bekijken.

Eerst kregen we de collecties te zien van het eerste jaar. De studenten van dit jaar werkten rond bepaalde thema’s. Heel duidelijk was het sportieve element, dat in verschillende collecties telkens opnieuw naar voren kwam. Als een soort van ‘warriors of sport’ kwamen de verschillende mannequins de catwalk op. Er zaten ook enkele futuristische silhouetten in en er werd vormelijk geëxperimenteerd.

Daarna volgde het tweede, derde en vierde jaar. Zij brachten heel wat moois naar de catwalk. Namen die we zeker moeten onthouden uit het derde jaar zijn Anna Tanaka, een mooi mix ’n match-collectie en Fabien Verriest, met een collectie uit de fantasiewereld. Het vierde jaar zagen we meer uitgebreide collecties, zo onder meer van Eddy Anemian. Hij stelde een vrouwencollectie voor met bloemenstoffen en vrolijke kleuren. Daarnaast gebruikte hij ook heel wat peplum elementen in zijn kleren. Daarnaast begon Louis-Gabriel Nouchi ook met hoge verwachtingen aan de show. Het resultaat was een mooie collectie met veel kleuren en een heuse mix’n match, die bijzonder ambitieus was.

Na de pauze zagen we opnieuw mooie collecties op de catwalk voorbijkomen van het vijfde jaar. Onder meer Anaïs Lalu en Doriane Van Overeem gaven het beste van zichzelf met collecties die bijzonder mooi waren.

Achteraf waren we bijzonder blij met het zien van zoveel toekomstig modetalent. De studenten gaan stuk voor stuk tot het uiterste om het beste van zichzelf naar boven te brengen en dat zag je heel goed in de afgewerkte collecties. Vooral de studenten van het vierde en vijfde jaar drukken al een erg eigen stempel op hun collecties. Daar zit zeker talent in om verder op te volgen. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content