Studenten Antwerpse Modeafdeling presenteren ontwerpen op prestigieus eindejaarsdefilé

Ontwerpen van de Belgische modestudent Sofie Nieuwborg. © BELGA

In Antwerpen hebben 117 studenten van de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten vrijdagavond hun eindwerken gepresenteerd tijdens het jaarlijkse eindejaarsdefilé, in het bijzijn van heel wat internationale modeprofessionals, onder wie Paul “Stromae” Van Haver en zijn vrouw Coralie Barbier.

In de Parkloods van Park Spoor Noord in Antwerpen hebben 117 studenten van de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten AP Hogeschool vrijdagavond hun eindwerken gepresenteerd tijdens het jaarlijkse eindejaarsdefilé. Vooral de ontwerpen van de masterstudenten kunnen steevast rekenen op de aandacht van de vele internationale modeprofessionals die op het evenement present tekenen. In de jury zijn de bekendste namen voor het grote publiek ditmaal allicht Paul “Stromae” Van Haver en zijn vrouw Coralie Barbier, die samen een modelabel runnen.

Het defilé vindt dit jaar plaats op een 130 meter lange catwalk die als een grote X gevormd is, waarvan één been letterlijk een brug slaat over het andere. Zaterdag wordt de show nog eens herhaald en kan het grote publiek bovendien de ontwerpen overdag gaan bewonderen in Campus Paardenmarkt van de AP Hogeschool. “Dit is voor ons en onze studenten het hoogtepunt waar we een gans jaar naartoe werken”, zegt Walter Van Beirendonck, hoofd van de Modeafdeling. “Het defilé is voor onze studenten een internationaal platform en we willen elk jaar experimenteren met nieuwe manieren om de collecties te presenteren en een dynamiek te creëren in de zaal.”

De studenten van de Modeafdeling zijn traditioneel een erg divers volkje, met alleen al bij de masterstudenten exemplaren uit onder meer Rusland, China, Japan en Tsjechië. Er zijn echter ook vijf Belgen bij: Sander Bos, Eduard Both, Nastasia Fine, Sofie Nieuwborg en Ken Thaodee. Bos viel met zijn collectie “Dames” op door zijn keuze voor kledingstukken die de vrouwelijke identiteit en persoonlijkheid verhullen, terwijl Thaodee in “By All Means” opteerde voor opmerkelijke combinaties van kostbare stoffen met erg vergankelijk materiaal zoals karton, om de vaak korte levensduur van modetrends en dure kledingstukken tastbaar te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content