Streetstyler Caroline Issa ontwerpt stijlvolle collectie voor Nordstrom

© Instagram

Wat mogen we van deze samenwerking verwachten?

Wat mogen we van deze samenwerking verwachten?

Na een samenwerking met onder meer Sarah Jessica Parker, Etsy en Topshop, blijft Nordstrom (een Amerikaanse winkelketen) de vinger aan de pols houden in de modewereld. Dit keer vroeg het bedrijf aan de bekende streestylster Caroline Issa, bekend om haar gevoel voor stijl, een kledingcollectie te ontwerpen. De collectie zal een kopie zijn van haar persoonlijke voorkeuren en kledingsmaak. Iets om naar uit te kijken als u het ons vraagt.

Issa zelf is grote fan van skinny jeans, oversized jassen, hemden en doorkijkstof. We verwachten dan ook enkele van deze basisstukken terug in haar collectie voor de Amerikaanse winkelreus. Haar stijl is eerder klassiek, meer dan experimenteel, dus we denken dat de collectie eerder uit een reeks klassiekers zal bestaan. In totaal zal de collectie bestaan uit 25 kledingstukken, die schommelen in prijs tussen 169 euro en 2245 euro.

“Mijn persoonlijke stijl is niet gek of heel excentriek, het juist heel makkelijk om dragen,” aldus Issa aan WWD. Over haar inspiratie voorde collectie voor Nordstrom vertelde ze het volgende aan WWD: “Ik ben gaan kijken naar enkele beelden, die ik over de jaren heen heb verzameld. Voorbeelden zijn vrouwen uit de jaren 70 zoals Lauren Hutton en Bianca Jagger in haar wit pak. Daarnaast heb ik me ook laten inspireren door enkele van mijn vrienden, waaronder Jenna Lyons en Inès de la Fressange. Al deze invloeden kan je terugvinden in mijn eerste eigen collectie

voor Nordstrom.”

De eerste collectie van Issa, die zal worden uitgebracht onder de naam “Signature Caroline Issa”, zal verkrijgbaar zijn vanaf februari 2015 via Nordstrom.com. Bovendien wordt er nu al een vervolg gebreid aan deze eerste collectie en komt er misschien nog een vervolg. En eigenlijk is het niet de eerste keer dat Issa en Nordstrom samenwerken, zo ging Issa aan de slag voor Nordstrom als management consultant, net na ze was afgestudeerd. Daarna gingen hun wegen uit elkaar omdat Issa zich steeds meer op de mode ging toeleggen. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content