Story To Line, online platform voor jonge Belgische ontwerpers

© Johan Jacobs

Millie Rolin Jacquemyns is geboren in Ottignies, woont in Brussel. Werkte enkele jaren in de sales- en managementafdelingen van internationale modehuizen. Lanceerde vorige maand Story to Line, een onlineplatform voor jonge Belgische ontwerpers.

‘Ik ben nooit een fashionista geweest. Ik hou wel van mooie verhalen en objecten met een ziel. Mede daarom ging ik ook aan de slag in de luxesector en uiteindelijk bij MAD Brussels, waar ik als vrijwilliger onder meer een startersgids samenstelde.

Mettertijd zijn jonge ontwerpers echt een passie geworden. Als ik nu een grote kledingketen binnenstap, lijkt het alsof ik dronken ben. (lacht) Er is te veel van alles en uiteindelijk koop je iets dat talloze andere mensen dragen. Dan spaar ik liever voor een uniek en ambachtelijk vervaardigd stuk van een jong talent. Daar voel ik een opwinding bij die ik elders gewoon niet meer ervaar. Achteraf ben ik ook trotser op zo’n stuk dan op andere en draag ik er extra zorg voor.

Mijn eigen kennismaking en ervaring met jonge designers inspireren de fotografie en styling op Story to Line: we vertalen ontwerpersmode naar een breed publiek. Maar het is net zo belangrijk dat jonge ontwerpers als Ilke Cop, Doriane van Overeem en Gioia Seghers zichzelf en hun universum kunnen voorstellen in de teksten en video’s. Nieuwe namen hebben een dergelijk platform hard nodig, en puur op verkoop gerichte webshops zijn er al genoeg.’

storytoline.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content