Stormloop voor wintersolden blijft voorlopig uit

© thinkstock

Door het slechte weer kwamen de solden zaterdag traag op gang. Er is sprake van een status quo vergeleken met 2014.

Comeos, de vereniging die de Belgische handel en diensten vertegenwoordigt, stelt een opvallende trend vast: klanten kopen meerdere stuks in één winkel en bezoeken dus minder verschillende winkels.

” Normaal is een zaterdag een drukke dag in de handel”, zegt Marieke Huion van Comeos. “Vorig jaar viel de eerste soldendag op een vrijdag. Maar door het slechte weer kwamen de solden zaterdag slechts traag op gang”, aldus Huion. Zondag krijgen koopjesjagers een nieuwe kans: de meeste winkels zijn open zodat klanten voor het einde van de vakantie naar de solden kunnen gaan.

Uit een rondvraag van Comeos bij de winkels blijkt dat vooral stuks uit de herenafdeling goed verkopen. Voorts holde de koppelverkoop in december het soldeneffect deels uit. “Handelaars hopen op een goede soldenmaand, maar dat is sterk afhankelijk van het weer. En door het slechte weer trekken vooral winkelcentra veel volk aan”, aldus Huion.

Worldline telde zaterdag om 15.30 uur 2.503.892 elektronische betalingen. Dat is 8 procent minder dan vorig jaar. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content