Stone Fox Bride brengt boho bruidslijn op de markt voor plus-size bruid

© stone fox

Molly Guy, de oprichtster van Stone Fox Bride, was al lang van plan om een plus-size collectie te lanceren, maar had naar eigen zeggen niet de juiste knowhow. Daarom vroeg ze raad aan het plus-size label Eloquii. Samen brengen ze hun eerste bruidslijn voor grotere maten op de markt. Maar daar laat Molly Guy het niet bij.

‘Ik ga nooit meer een collectie maken, tenzij de maten oplopen 54 (3x XL)’, zei ze in een interview met Vogue. ‘Dit is de nieuwe standaard.’ De ontwerpster staat bekend om haar bohemien stijl en benadrukt dat een bruid zich ten allen tijde goed en mooi moet voelen in haar jurk. Guy interesseert zich niet in vluchtige trends, maar ontwerpt jurken die het lichaam van de vrouw goed doen uitkomen.

‘Als je een trouwjurk aanpast is het van groot belang dat de bruid het gevoel krijgt dat elk deel van haar lichaam wordt geëerd, van haar buste tot de taille en de billen.’

Volgens Guy is het heel moeilijk voor vrouwen die een grotere maat hebben dan 36 om een goed passende trouwjurk te vinden. Nochtans hoort minstens 30% van haar klantenbestand tot deze groep vrouwen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content