Stoelendans in de mode: verschuivingen bij Louis Vuitton en Oscar de la Renta?

© DR

Hoewel Nicolas Ghesquière zelf aangaf te willen vertrekken bij Louis Vuitton, ontkent het Franse modehuis dit nieuws in alle talen. Werd wel bevestigd: Peter Copping stapt op bij Oscar de la Renta.

In oktober 2014 nam Peter Copping het roer over van Oscar de la Renta. De ontwerper werd door de la Renta zelf aangesteld, maar verlaat twee jaar na datum alweer het schip. Hij geeft ‘persoonlijke redenen’ op voor zijn vertrek. De Britse ontwerper moet omwille van niet nader genoemde redenen terugkeren naar Europa. ‘Ik heb genoten van mijn tijd in New York en hoop er ooit naar terug te keren’, laat hij weten.

Chief executive Alex Bolen wenst Copping het allerbeste, maar stuurt geen bedankingsbrief de wereld in. Het lijkt om een behoorlijk abrupt vertrekt te gaan. Het werk bij Oscar de la Renta wordt voorlopig voortgezet door het designteam, zonder hoofdontwerper. Het speculeren over wie het stokje zal overnemen kan dus beginnen.

Louis Vuitton

In een interview in juni liet Nicolas Ghesquière optekenen dat hij graag zou willen investeren in een eigen label en zijn functie bij Louis Vuitton dus achter zich te laten. Ook Reuters pakte uit met het nieuws dat de LVMH modegroep op zoek is naar vervanging. Er zijn zelfs bronnen van binnen het bedrijf die dit nieuws bevestigen aan Business of Fashion. Het Franse modehuis ontkent het nieuws echter stellig. Het vijfjarige contract van Ghesquière vervalt immers pas in november 2018.

Geruchten doen de ronde dat Ghesquière vervangen zou worden door Jonathan Anderson, creatief directeur bij Loewe en zijn eigen merk J.W. Anderson. Maar het blijft bij geruchten, aangezien Louis Vuitton zelf de roddels ontkracht. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

De vertrekken van onder meer Raf Simons bij Dior, Hedi Slimane bij Yves Saint Laurent en Alber Elbaz bij Lanvin hebben blijkbaar een grootschalige stoelendans in de mode in gang gezet. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content