Stijlicoon Anna Piaggi overleden

Het Italiaanse stijlicoon en modeschrijfster Anna Piaggi is vandaag op 81-jarige leeftijd overleden.

Het Italiaanse stijlicoon en modeschrijfster Anna Piaggi is vandaag op 81-jarige leeftijd overleden.
Hoewel het nieuws van haar overlijden nog niet officieel werd bevestigd, bereikte het trieste nieuws de wereld via Twitter. Zo schreef Stefano Gabbana op zijn Twitter-pagina: “RIP Anna Piaggi… :((((( ciao grande Anna!!!’ Daarnaast staat op de Wikipedia-pagina van Piaggi het nieuws van haar overlijden te lezen en ook op tal van internationale lifestylewebsites staat dat de Italiaanse Piaggi haar laatste adem heeft uitgeblazen.

CarrièreAnna Piaggi begon haar carrière als vertaalster. Al snel maakte ze de overstap naar modetijdschriften als de Italiaanse Vogue en Vanity. Ze werd vooral bekend met haar inhoudelijke bijdragen voor de Italiaanse Vogue.

Excentrieke stijl en persoonlijkheid

Anna Piaggi was een graag geziene gast op de modeweken en liep steeds in de kijker met haar excentrieke outfits. Ze werd op handen gedragen door onder meer Karl Lagerfeld en Manolo Blahnik.

Haar garderobe is gigantische en bestaat uit bijna drieduizend jurken en driehonderd paar schoenen. Een deel van haar ‘collectie’ was in 2006 te zien op een tentoonstelling ‘Fashionology’ in het Britse Victoria and Albert Museum. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content