Stella McCartney scoort met paisley-trend

De asymmetrische jurk met print is een van de meest gedragen items van dit seizoen.

Met haar jurken in Paisley-motief scoort de Britse mode-ontwerpster Stella McCartney dit seizoen opnieuw een modehit.

De jurken in Paisley-print, een druppelvormig plantaardig motief, behoren dit seizoen tot de populairste outfits onder beroemdheden. Gwyneth Paltrow, Helena Christensen, Nicole Kidman, Brooklyn Decker en LeAnn Rimes verschenen al op de rode loper, getooid in een Paisley-jurk van de hand van McCartney.

De print, die oorspronkelijk uit Perzië en Noord-India afkomstig is, maar jarenlang nagemaakt werd in het Schotse stadje Paisley, werd populair in Europa nadat The Beatles in 1968 naar India afgereisd waren. Nu maakt de modetrend zijn comeback op de catwalk, dankzij “Beatle-dochter” Stella McCartney.

Jurken die slanker doen lijken Ook modeontwerpers als Raf Simons, Isabel Marant, Haider Ackerman, J.W. Anderson en Jil Sander maakten in hun collecties gebruik van de druppel- of kommavormige print. Het was echter Stella McCartney, die menig modehart wist te veroveren met haar in paisley-print bedrukte zijden pakken en in kommavorm uitgesneden jurken.

Stella McCartney slaagt erin om modeseizoen na modeseizoen een hit te scoren met haar jurken. Afgelopen herfst waren de ‘optische-illusie’-jurken, die hun draagsters slanker deden lijken, ook al erg geliefd. Onder andere topmodel Kate Moss en actrices Liv Tyler en Kate Winslet maakten dankbaar gebruik van het afslankende effect. (JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content