Stella McCartney ontwerpt uitrusting voor Brits Olympisch team

Stella McCartney ontwerpt de uitrusting voor het Britse Olympische team.

Stella McCartney en Adidas zijn al lang geen onbekenden meer voor mekaar. De Britse ontwerpster tekent als sinds 2005 collecties voor het sportmerk. De samenwerking loopt blijkbaar goed, want Adidas heeft haar nu gevraagd de atletenuitrusting voor het Britse Olympische en Paralympische team te ontwerpen. In 2012 hebben de Olympische Spelen plaats in Londen.

McCartney zal zowel de sportkledij voor de wedstrijden als de trainingspakken die de Britse atleten tijdens de rust dragen vorm geven. Er komen ook enkele T-shirts voor de fans.

“Als Brits designer is het een fantastische once-in-a-liftetime gelegenheid om creatief directeur van het Britse Olympische team te zijn, zeker aangezien wij het gastland zijn voor de Olympische Spelen”, zei McCartney woensdag bij de bekendmaking van de deal. “Adidas brengt de beste Britse atleten samen met de beste Britse designer en wij zijn opgewonden dat iemand van het kaliber van Stella met ons samenwerkt voor Londen 2012”, reageerde Adidas-marketingdirecteur Nick Craggs.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content