Stella McCartney ontwerpt beha voor vrouwen die borstamputatie ondergingen

© Stella McCartney

Borstkanker is een topic dat Stella McCartney na aan het hart ligt. Ze verloor haar moeder in 1998 aan de ziekte. Om de vrouwen die aan dezelfde ziekte te ondersteunen ontwierp ze een dubbele mastectomiebeha.

Een veelgehoorde uitspraak bij vrouwen die een borstamputatie moeten ondergaan, is dat ze zich niet meer vrouwelijk voelen. ‘We wilden iets vrouwelijk en mooi ontwerpen, want tegenwoordig is dat nog een taboe. Er zijn zoveel verschillende emoties verbonden aan zo’n amputatie, het brengt zoveel teweeg in een leven’, vertelt McCartney aan The Telegraph. ‘Ons ontwerp is iets waardoor vrouwen opnieuw trots en sensueel kunnen voelen.’ De beha voldoet aan alle behoeften, zoals ondersteuning op de juiste punten en een rits aan de voorzijde.

De ‘Louise Listening’-beha, die vanaf 1 oktober te koop is via haar webshop, is een eerbetoon aan de moeder van Stella. Linda Louise McCartney stierf in 1998 op 56-jarige leeftijd aan borstkanker. Alle opbrengsten gaan naar de Hello Beautiful Foundation, dat een centrum rond borstkanker in Londen zal steunen. Eerder lieten we al weten dat Stella ook een roos setje had ontworpen, met Cara Delevingne als model, dat ook ten voordele van borstkankeronderzoek zal verkocht worden. (AB)

Paul en Linda, de ouders van Stella McCartney.

I think the beard trend started here… x Stella

A photo posted by Stella McCartney (@stellamccartney) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content